H τροφή είναι απόλυτα ασφαλής διότι τηρείται σύστημα πιστοποίησης HACCP σύμφωνα με το οποίο ελέγχεται κάθε βήμα παραγωγής της τροφής, υπάρχει ιχνηλασιμότητα σε κάθε κιλό της τροφής μας, επιλέγοντας πρώτες ύλες εξίσου πιστοποιημένες και ασφαλείς. Η τροφή καταψύχεται σε βαθιά κατάψυξη (κατάψυξη σοκ) αμέσως μετά την παραγωγή της, ώστε να διασφαλιστεί η απενεργοποίηση του μικροβιακού και βακτηριακού φορτίου.

Ασφαλώς όχι. Είναι μια ιδέα αναχρονιστική η οποία υπάρχει για να ενισχύει τους αδαείς ώστε να επιλέγουν χημικά για τα σκυλιά τους. Κατά πόσο ένα σκυλί είναι φοβικό ή αντικοινωνικό (άρα επιθετικό κάποια στιγμή) εξαρτάται από την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του.

Οι πρώτες ύλες μας είναι προσεκτικά επιλεγμένες από εταιρείες πιστοποιημένες με ISO και HACCP για να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα της τροφής που δίνουμε στα σκυλιά μας.

H διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κανουμε είναι να δώσουμε στο σκυλάκι μας ένα χρονικό περιθώριο 12-15 ωρών για να αφομοιώσει (χωνέψει) την τροφή που ήδη έχει φάει και μετά ξεκιναμε την τροφή BARFISTAS.

Αλλάζοντας διατροφή, ο σκύλος:

– σφύζει από υγεία

– έχει καθαρότερα δόντια

– έχει αύξηση μυϊκού ιστού

– αποβάλλει μικρότερη ποσότητα κοπράνων

– χρειάζεται λιγότερο νερό στην καθημερινή του διαβίωση

– περιορίζονται δραστικά – σχεδόν εξαλείφονται – δερματίτιδες, αλλεργίες, παχυσαρκία, μη κληρονομικά προβλήματα στις αρθρώσεις.

– μυρίζει υπέροχα!

– λάμπει το τριχωμά του χωρίς κανένα συμπλήρωμα

– δεν μυρίζει άσχημα το στόμα του

– έχει κατάλευκα δόντια (η σωστή στοματική υγιεινή είναι ο τρίτος πιο καθοριστικός παράγοντας στην υγεία του σκύλου μετά τη διατροφή και την άσκηση)

Η ποσότητα τροφής που δίνουμε στον σκύλο μας εξαρτάται από διαφορετικούς παραγόντες:

α. την ηλικία

β. το σωματικό βάρος

γ. την καθημερινή δραστηριότητα

Σε γενικές γραμμές τα κουτάβια ως 6 μηνών τρώνε 8% του σωματικού τους βάρους, από 6-8 μηνών καταναλώνουν το 5%-6% του βάρους και από 8-12 μηνών το 4% του βάρους τους. Από την ηλικία των 12-13 μηνών η ποσότητα που δίνουμε είναι 2,5% του βάρους τους και 2% τις πιο ζεστές ημέρες (άνω των 30 βαθμών κελσίου δηλαδή). Ο λόγος είναι ότι οι καύσεις τους ελαχιστοποιούνται με τη ζέστη.

Το αντίθετο θα λέγαμε. Λόγω του ότι η τροφή μας δεν περιέχει καθόλου αμυλώδεις υδατάνθρακες, τα κόπρανα του σκύλου είναι λιγότερα και πιο σχηματισμένα (ξεχνάμε τις «τούρτες»!). Μην ξεχνάτε ότι η Barf των προϊόντων BARFISTAS είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη συντηρητικών και είναι πλήρως απορροφήσιμη από τον οργανισμό του σκύλου μας. Γι αυτό τον λόγο μειώνεται και η ποσότητα των κοπράνων του.

Συνιστούμε μια ημέρα/εβδομαδιαίως αποχή από το φαγητό (δε δίνουμε τίποτα άλλο εκτός από νερό) γιατί η διαδικασία αυτή έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του σκύλου μας. Φανταστείτε το πεπτικό σύστημα του σκύλου μας σαν μια μηχανή παραγωγής ενέργειας, τρώγοντας BARF (καύσιμο) ένα μέρος χρησιμοποιείται για την καθημερινή ενέργεια που χρειάζεται και ένα μέρος θρεπτικών συστατικών αποθηκεύεται στο μυϊκό του ιστό (μπαταρία) για να έχει ενέργεια τις μέρες που δε βρίσκει τροφή. Την ημέρα της αποτοξίνωσης (αφαγίας) ο οργανισμός παίρνει ενέργεια από τα αποθηκευμένα θρεπτικά συστατικά και με αυτόν τον τρόπο διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό του. Επίσης, καθώς ο οργανισμός δεν είναι υποχρεωμένος να μπει σε διαδικασία πέψης, ξεκουράζεται όλο το πεπτικό του σύστημα, ιδιαίτερα το πάγκρεας. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι για την καλύτερη υγεία του σκύλου μας είναι πολύ καλό να τηρούμε την ημέρα της αποτοξίνωσης.

Δεν είναι κάτι το οποίο συνιστούμε. Η διαδικασία πέψης ξηράς τροφής διαρκεί 12-15 ώρες διότι το πεπτικό σύστημα πρέπει να υπερλειτουργήσει ώστε το σκυλί μας να μπορέσει να χωνέψει αυτού του είδους την τροφή, ενώ τρώγοντας τη φυσική τροφή BARF, η πέψη ολοκληρώνεται σε 3-4 ώρες περίπου για το λευκό κρέας (κοτόπουλο) και σε 5 ώρες περίπου για κόκκινο κρέας (μοσχάρι μια αρνί).